Hyrfilm (Betala per film)

Ibland känner man bara för att hyra en film, här listar vi ett antal sajter med hyrfilm på Internet. Man streamar dem till sin TV, antingen via dator/webbläsare, appar i TV:n, Surfplattan eller någon spelkonsol. Det varierar mellan tjänster och filmer vad som är tillgängligt var. Undersök det innan du hyr filmen!

Tjänster som Netflix, Cmore, HBO Nordic osv har självklart filmer i sitt utbud, men de är prenumerationstjänster där man betalar en månadsavgift. Därför är de inte med på denna sidan. Titta på ”Film & Serieabonnemang” om du vill läsa mer om det alternativet.


Skärmklipp 2016-01-02 21.36.51

Plejmo är en relativt ny filmtjänst. Det är dock en sammanslagning av Headweb & Film2home, vilka har många år på nacken. Det är en bra tjänst med hög kvalitet. Många nya filmer i utbudet. De har ett bra system för insättningar så man kan sätta in ex 200kr, och därigenom slipper betala varje gång. Priset för filmen dras från saldot. Ju mer man betalar, ju mer rabatt får man (extra pengar att hyra film för).

De har också ett antal gratisfilmer varje vecka. Man behöver skapa konto för att hyra film, men det är mycket smidigt.

www.plejmo.com


sf_anytime1

SF Anytime har funnits länge, är nog en av de tidigaste streamingtjänsterna på den svenska marknaden. SF Anytime ägs av Bonnier och samarbetar mycket med TV4 och deras TV4 Play-tjänster. Utbudet är bra, tror de är bäst på svenska filmer av samtliga tjänster. De är ofta först ut med svenska storproduktioner.De finns på web, Smart TV (flera varumärken) och Android.

En stor nackdel är att man bara kan se filmen på den plattform man betalat/hyrt den, så hyr du filmen i webbläsaren kan du inte se filmen via Smart-TV-appen osv. SF Anytime har ett bra utbud, men känns lite föråldrat med det minimala app-utbudet.

www.sfanytime.com


viaplay2

Viaplay är mest kända för sina abonnemangstjänster för film, serier & sport, men de har också ett stort utbud av hyrfilm, som man betalar för per film. (Man behöver alltså inte något abonnemang).

De har ett bra utbud, och prisnivån följer övriga tjänster. Har man kontokortuppgifter inlagda redan så är det extra smidigt att köpa filmer. Tyvärr finns inte hyrfilmerna med i ex Apple TV än, vilket är något i alla fall jag saknar. Annars är Viaplay ett föredöme med appar & stöd för de flesta plattformarna. En riktigt bra tjänst.

www.viaplay.se/hyrfilm